Varför du behöver registrera ditt semesterhus

Filed under : Conveyancing & Property Law, Tax Planning - Inheritance

Det har nyligen rapporterats att en av de största plattformarna för bokning av semesterboenden – Airbnb – kommer inte att tillåta marknadsföring av din spanska bostad om du inte har ett tillstånd från Junta de Andalucia – Viviendas con Fines Turísticos – VFT. Många regioner I Spanien har införlivat lagstiftning för att säkerställa att uthyrda lägenheter uppnår vissa standard.

Rapporter visar att medan det är över 24 000 fastigheter som har registrerats hittills i Andalucia, så finns det tusentals som återstår att registreras.

Vi är glada att meddela att ett flertal av våra klienter fått sina registreringsnummer och systemet fungerar väl under förutsättning att du får professionellt råd för att undvika fallgropar med licenserna. Vissa kommunhus har gett ut en typ av licens som inte är godkänt av regionala myndigheter även om många av dessa problem nu fått en lösning. Det är viktigt att veta exakt vilken dokumentation du behöver ha på plats när en inspektion äger rum. Vi kan guida dig genom detta och följa registreringar för att säkerställa att din fastighet och dokumentationen följer de riktlinjer som ställs som krav.

Det är också viktigt att förstå de exakta kraven och följa upp skyldigheten att informera Guardia Civil inom 24 timmar från ankomst av gästerna till lägenheten.

Sanktioner för undlåtenhet att registrera kan resultera i betydande böter och myndigheter kan beordra stängning av fastigheten för en period upp till sex månader. Om en sanktion meddelas är det viktigt att få legal rådgivning

I och med att den genomsnittliga inkomsten per gäst som kommer till regionen är runt 2500 euros, är det värt att söka råd ifall du ska registrera din fastighet. Efter en registrering kan du registrera dig på alla större bokningsplattformer.

För mer information ring oss på +34 952 527 014 eller skicka e-post: [email protected] med ”Registrering av hyresfastighet” i rubrikraden.